(123)456 7890 demo@coblog.com

Bitcoin Scam Artists Under Investigation for Impersonating Police

De Canadese politie waarschuwde voor een Bitcoin-zwendelprogramma dat meer dan 15.400 dollar zou hebben gestolen van twee inwoners van de Strathcona County.

De Royal Canadian Mounted Police, of RCMP, onderzoekt twee Bitcoin (BTC) zwendelpraktijken in Strathcona County in Alberta, Canada. Ze beweren dat de oplichters zich voordoen als de lokale autoriteiten om hun slachtoffers af te persen voor geld.

Volgens The Sherwood Park News kreeg een van de slachtoffers op 16 juni een telefoontje van een persoon die beweerde afkomstig te zijn van de Canada Revenue Agency, oftewel CRA. Het andere slachtoffer zei dat de oplichter verklaarde dat hij een RCMP officier was.

Geld storten in een Bitcoin-machine

In het rapport van de autoriteit staat dat beide niet-geïdentificeerde inwoners van de provincie Alberta werden gevraagd om geld op te nemen van een bank en het vervolgens te storten in een Bitcoin-machine. Ze kregen te horen dat als deze middelen niet werden betaald, de oplichters ze zouden arresteren.

Het slachtoffer dat gecontacteerd werd door de nep-CRA-vertegenwoordiger verloor bijna 12.000 CAD (8.836 dollar) als gevolg van de oplichting.

De valse RCMP-ambtenaar vertelde het andere slachtoffer dat zijn verzekeringsnummer was gecompromitteerd, waarbij hij verklaarde dat er verschillende fraudebeweringen tegen hem waren. De oplichter vroeg het slachtoffer om geld van de bank af te halen en het vervolgens, net als in het andere geval, te storten in een Bitcoin-kiosk.

Totaal bedrag dat in de oplichterij verloren is gegaan

De RCMP verklaarde dat individuen meer dan 21.000 CAD ($15.460) in totaal verloren tijdens de zwendel. Ze waarschuwden mensen om onmiddellijk contact op te nemen met RCMP als ze verdachte, schijnbaar frauduleuze pogingen tot afpersing ervaren. Ze merken ook op dat burgers de website van het Canadese Anti-Fraud Center kunnen raadplegen voor informatie.

Chantelle Kelly, de RCMP-officier van Strathcona County, gaf commentaar:

„Er is geen enkele omstandigheid waarbij de politie contact opneemt met personen die om Bitcoin vragen. Deze oplichters nemen doorgaans contact op met honderden mensen in de hoop dat iemand hen geld zal sturen.“

Op 2 mei meldde Cointelegraph een reeks van oplichtingsmails die vanuit Japan werden verstuurd met de vraag om BTC te doneren aan de organisatie van de Olympische Spelen in Tokio.