(123)456 7890 demo@coblog.com

Bitcoin prijs raakt $11.100 muur en daalt 6% – Relief rally te volgen?

De prijs van Bitcoin verwierp het weerstandsniveau van 11.100 dollar met een sterke daling van 6%. Analisten vertellen Cointelegraph wat er waarschijnlijk gaat gebeuren.

De prijs van Bitcoin (BTC) wees de $11.100- $11.300 weerstandsbereik brutaal af met een daling van 6%. Na de steile terugtrekking blijven analisten voorzichtig optimistisch ten opzichte van BTC en de rest van de cryptotheekmarkt.

Analisten hebben de kortetermijnval van Bitcoin over het algemeen toegeschreven aan de onzekerheid rond de COVID-19 pandemie. Op 21 september daalde het industriële gemiddelde van Dow Jones met meer dan 800 punten op het dieptepunt van de dag. Bitcoin, goud en andere risicovolle activa daalden samen, waardoor er een uitverkoop plaatsvond in de meeste activaklassen.

De recente terugtrekking was vergelijkbaar met de markt crash in maart, waarin de meerderheid van de activa daalde helemaal. Vandaar dat analisten zeggen dat enige vooruitgang in de ontwikkeling van vaccins of een nieuw stimuleringspakket het marktsentiment kan verjongen.

Het bullish geval voor Bitcoin

In een gesprek met Cointelegraph, John Todaro, hoofd onderzoek van TradeBlock – een institutioneel handelsplatform – zei hij dat de prestaties van BTC op korte termijn voorwaardelijk zijn. Todaro is van mening dat beleggers zich steeds meer positioneren voor „meer risk-off“ activa als gevolg van een omstreden verkiezing, een gebrek aan stimulans en stijgende COVID-19 gevallen. Als de drie factoren blijven verslechteren, dan zal Bitcoin waarschijnlijk een grotere terugtrekking zien.

Maar de prijs van Bitcoin zou zich ook op korte termijn kunnen herstellen als er verbeteringen zijn in een van de drie factoren. Als bijvoorbeeld een stimuleringswet wordt goedgekeurd, zou dit onmiddellijk leiden tot een snelle verbetering van het beurssentiment en, op zijn beurt, tot een opleving van de BTC. Todaro merkt op:

„De afgelopen weken hebben we dalende aandelen gezien, waarbij beleggers meer risico’s namen, gezien het gebrek aan voortdurende stimulansen voor bedrijven, de politieke instabiliteit die gepaard gaat met een waarschijnlijk omstreden verkiezing, en het risico van stijgende COVID-19 gevallen in de herfst en winter… als deze drie risico’s stijgen, zullen we een verdere correctie zien; als er echter vooruitgang wordt geboekt in de richting van COVID-19 vaccinatie/behandeling, en meer fiscale stimulansen, dan zal deze correctie waarschijnlijk de ergste zijn sinds enige tijd“.

De huidige marktdynamiek van Bitcoin verschilt significant van de vorige cycli omdat ze afhankelijk zijn van de traditionele financiële markt. Het algemene sentiment van beleggers over verschillende activaklassen heen beweegt zich tegelijkertijd als gevolg van het economische effect van de pandemie.

Strategen zijn niet zeker of de recente heropleving van COVID-19 gevallen extra beperkingen en lockdowns in Europa en de Verenigde Staten zou kunnen veroorzaken, maar Wall Street is aan het voorbereiden op een nieuwe potentiële neergang. Sam Stovall, de belangrijkste marktstrateeg van CFRA, vertelde CNBC: „Dingen moeten veranderd zijn voor investeerders om zo nerveus te zijn.“

De korte termijn stierengevechten voor Bitcoin zouden een snelle hertest zijn van het 11.100 dollar weerstandsniveau. Bitcoin heeft het weerstandsgebied slechts één keer getest sinds de correctie op 2 september. Het weerstandsniveau zal verzwakken als BTC het blijft afslijten met herhaalde hertesten. Om dat te laten gebeuren, moet het algemene beleggerssentiment in de verschillende markten, inclusief goud en aandelen, verbeteren.

Bitcoin heeft één potentiële katalysator die een rally zou kunnen ontketenen ondanks de zwakte van de traditionele markten. In de afgelopen dagen zijn de decentrale financieringspenningen in waarde gedaald.

Zoals Cointelegraph meldde, zijn zelfs de YFI-munt van DeFi-gigant Yearn.finance en de UNI van Uniswap binnen een week met respectievelijk 46% en 48% gedaald. De daling deed zich voor toen BTC van 10.300 tot 11.100 dollar bijeenkwam, wat ertoe leidde dat analisten dachten dat de terugtrekking van de DeFi-munten met winstoogmerk de koopvraag naar BTC aan het opvoeren was.

De winst van de DeFi-penningen naar Bitcoin gaat niet noodzakelijkerwijs gepaard met een opleving van de markt. Maar Todaro merkte op dat investeerders hun fondsen misschien verplaatsen naar meer betrouwbare en stabiele activa, zoals Bitcoin. Als de trend zich voortzet, is er een kans dat BTC een andere take-profit rally ziet terwijl de DeFi-markt corrigeert. Todaro legt uit:

„Kapitaal verliet lagere marktcap-alts en Ether in grotere mate dan bitcoin. Ik denk niet dat dit noodzakelijkerwijs duidt op een opleving van de markten, maar eerder op een grotere vlucht uit hogere bèta-munten dan in bitcoin, die stabieler is geweest“.

Bitcoin ontkoppelen van de Amerikaanse aandelen?

Denis Vinokourov, hoofd van het onderzoek bij crypto-makelaardij en uitwisselingsfirma Bequant, vertelde Cointelegraph dat politieke factoren en de pandemie de recente daling van BTC hebben aangewakkerd.

Hij wees erop dat het overgaan van Ruth Bader Ginsburg van het Hooggerechtshof van de V.S. een belangrijke factor was. Hij verduidelijkte dat het niveau van de onzekerheid in de Amerikaanse markten in de richting van de verkiezingen al hoog was, maar dat de investeerders nu nog ongeruster zijn:

„Digitale activa zijn over de hele linie sterk gedaald, samen met aandelenmarkten en zelfs veilige haven activa zoals goud, omdat de bezorgdheid over de komende Amerikaanse verkiezingen een dramatische wending nam. De eerdergenoemde onrust en onzekerheid komt grotendeels voort uit het feit dat het Hooggerechtshof Ruth Bader Ginsburg is aangenomen, wat zonder een snelle vervanging zal leiden tot een 4-4 impasse in het hoogste gerechtshof van het land“.

Maar Vinokourov benadrukte dat Bitcoin en Ether (ETH) sterk kunnen terugkomen door hun „solide netwerk fundamentals“. De correlatie tussen de Amerikaanse aandelenmarkt en BTC zou van korte duur kunnen zijn, gezien het feit dat de markten binnen korte tijd onverwacht ineenstorten, met een ongekende intensiteit.

De fundamentals van Bitcoin zijn de afgelopen weken versterkt, vooral omdat het hashgehalte van het blokketennetwerk een recordhoogte heeft bereikt. De timing van de stijging van de hasjkoers is opmerkelijk, omdat deze minder dan vier maanden na de laatste bloklading met de helft daalt.

Na de halvering van de blokbeloning heeft de hashkoers de neiging om te dalen omdat de hoeveelheid BTC-mijnbouw afneemt. De voortdurende stijging van de hasjkoers wijst erop dat de mijnwerkers op middellange termijn een hogere BTC-prijs verwachten.

Niet alleen heeft het hasjtarief zich hersteld tot het niveau van voor de halvering, het heeft het vorige hoogtepunt overtroffen om een nieuw record te bereiken, en Vinokourov verwacht dat er binnenkort een opleving zal plaatsvinden vanwege de sterke fundamenten van het netwerk: „Als we kijken naar de playbook na de covid-19 gerelateerde verkoop in maart, die ook in digitale activa is overgelopen, hebben de markten de neiging om te ontkoppelen.“

Wat vinden handelaren van BTC?

Op korte termijn verwachten de handelaars dat BTC tussen het wekelijkse dieptepunt van $10.200 en het $10.600 weerstandsniveau zal liggen. Een pseudonieme handelaar die bekend staat als „Salsa Tekila“ zegt dat een „choppy“ bereik op korte termijn het meest waarschijnlijk is. Hij verklaarde:

„Zou niet verbaasd zijn als we een barman zouden hebben, het wekelijkse dieptepunt zouden hebben bereikt, nog een dag of twee terug zouden zijn… $BTC ziet er ruw uit en houdt mijn transacties privé; ik zal waarschijnlijk de hele dag flippen. Denk niet dat we klaar zijn voor een grote, misschien 10.2k – 10.6k bereik tot donderdag, tenzij katalysator.“

Sommige handelaren zoals Cantering Clark geloven dat BTC klaar is voor een aflossingsrally. Net als de aandelenmarkt zag BTC een intense pullback in een korte periode, wat typisch resulteert in een kortetermijnherstel. De termijn- en optiemarkten hebben de neiging om na een grote koersbeweging te neutraliseren, waardoor BTC zich met een lage volatiliteit herstelt. De trader merkte op:

„$BTC ziet waarschijnlijk verlichting in de nabije toekomst. Mooie verkoop aan het einde van de sessie van gisteren. Als u het mij vraagt, lijkt dat een optimale manier om een val op te zetten voor elke systematische short die op dat moment groen licht zou krijgen“.